HUIS

Loterij hoofdprijs: Huis Noordijs 1 te Harlingen met taxatiewaarde ruim boven de €200.000,- v.o.n.

  • Top lokatie in het centrum aan de gracht met uitzicht op de rustieke Rommelhaven
  • Geheel gemoderniseerd, nieuwe elektra en goed onderhouden
  • Moderne design keuken met natuurstenen werkblad, ruime badkamer met design bad

 

Barentsz liep in 1596 vast in het Noordelijke ijs van Nova Zembla. Het huis dat we verloten ligt, u raadt het al, aan het Noordijs. Het uitzicht is op de romantische rommelhaven. Een fraai deel van Harlingen waar je nog de lucht van touw en teer kunt opsnuiven.

 

Het huis is gebouwd rond 1930, staat halfvrij en is ideaal voor bewoning of om een B&B in te starten.

« 1 van 2 »

De uitvoerige beschrijving:

Kadastraal bekend:
Gemeente: Harlingen, sectie A, nr.:6606, groot: 120m2.

Woonstand/omschrijving van het object.
De woning is gelegen in het centrum van de stad. Het is een rustige woonomgeving met aan de voorzijde vrije zichtlijnen over de gracht. De woning is in de loop van de jaren volledig gemoderniseerd met behoud van authentieke elementen. O.a. de originele schouwen met tegeltableaus. Onder de vloer in de eetkeuken bevindt zich een historische kelder met restanten van originele betegeling van o.a. VOC scheepvaart en walvisvaart. De huidige bewoonster heeft ervoor gekozen deze kelder niet te gebruiken en er een keukenvloer overheen te leggen, echter de kelder is wel bewaard gebleven. Aan de achterzijde van de woning ligt een beschutte binnentuin met zonneterras.

Indeling woning:
Begane grond: entree, hal/gang, kelder, toilet, open keuken met kookeiland, openslaande deuren naar binnentuin, woonkamer en suite. Bijkeuken/werkhok.
Boven 1e verdieping: overloop, badkamer (gerealiseerd in voormalige slaapkamer) met inloopdouche, designbad en design toilet, 2 slaapkamers, wasruimte.

Bouwjaar: 1924

Bouwkundige/technische staat:
De bouwkundige en technische staat is goed. De gebruikte materialen zijn voornamelijk hout, steen, glas, kunststof en beton. De gehele woning is bij de renovatie voorzien van houten vloeren, met uitzondering van toilet, badkamer en bijkeuken, deze zijn voorzien van nieuwe betegeling.
De gevels zijn opgetrokken in steen, de ramen, deuren en kozijnen zijn van hout. De kapconstructie is van hout, gedekt met dakpannen en deels voorzien van plat dak met bitumeuze dakbedekking dat bij renovatie vernieuwd is.
Het platte dak van de bijkeuken is in 2017 voorzien van nieuw bitumen en de goten zijn ook in 2017 vernieuwd met originele zinken dakgoten. Bij de renovatie is de gehele woning voorzien van dubbel glas. De achtertuin is betegeld en daarna voorzien van hardhouten vlonder-tegels.
In 2017 is de het buitenwerk van de gehele woning geschilderd.
Bij de renovatie is de elektrische installatie vernieuwd en is een centraal verwarmingssysteem met nieuwe ketel geinstalleerd.

NB:
Op het platte dak van de woning is een mogelijkheid tot realisatie van een dakterras, hiervoor wordt door de gemeente een vergunning verleend als aan de gemeentelijke bepalingen wordt voldaan.

Duurzaamheid:
De woning is van binnenuit na-geisoleerd. De woning heeft een voorlopig vastgesteld energielabel G.

Extra informatie

Keuken:

Open keuken met design kookeiland met afwasmachine en heteluchtoven. Openslaande deuren naar de binnentuin. Originele schouw, met aan beide zijden kastruimtes, één open kast en één gesloten kast. Eikenhouten vloer.

Voorkamer:

Originele schouw met houtkacheldoorvoer. Eikenhouten vloer.

Bijkeuken:

Eikenhouten werkbank. Tegelvloer.

Kelder:

Ruime kelderruimte, droog. Betonnen vloer, stenen wanden.

Wasruimte boven:

Inloopkast/wasmachineruimte. Betegelde vloer met afvoer.

Eerste slaapkamer:

Kastenwand over de gehele breedte van de kamer: 2 hangkasten met bovenplank, 1 legkast. Eikenhouten vloer.

Tweede slaapkamer:

Thans in gebruik als atelier/logeerkamer. Bijzondere lichtinval en prachtig uitzicht op de Rommelhaven. Eikenhouten vloer.

Badkamer:

Gerealiseerd in voormalige slaapkamer. Design ligbad, design sanitair. Inloopdouche met glasplaat die voorzien is van kunstwerk door de bekende glaskunstenares Fenna Grijpma. Zij heeft zich bij dit werk laten inspireren door de stad Harlingen met zijn scheepvaart, visserij en monumentenpanden.